Search found 33 matches

by TheSHEEEP
Sat Apr 11, 2015 19:23
Forum: Help
Topic: LayoutContainer, wrong child position (bug or feature?)
Replies: 2
Views: 849

Re: LayoutContainer, wrong child position (bug or feature?)

Done: https://bitbucket.org/cegui/cegui/issue ... tcontainer

Good to know it is not necessary, thanks :)
Though it might become so if I add more at that location, of course.
by TheSHEEEP
Fri Apr 10, 2015 11:16
Forum: Help
Topic: LayoutContainer, wrong child position (bug or feature?)
Replies: 2
Views: 849

LayoutContainer, wrong child position (bug or feature?)

I am using LayoutContainers for layout in a widget of mine. Here is the XML of the widget: <GUILayout version="4" > <Window type="DefaultWindow" name="Console_LuaTab" > <Property name="Area" value="{{0,0},{0,0},{1,0},{1,0}}" /> <Property name="T...
by TheSHEEEP
Thu Apr 09, 2015 14:03
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: TabControl not really implemented?
Replies: 2
Views: 1610

Re: TabControl not really implemented?

Yes, I am already using LayoutContainers (in CEED), thanks :)

Well, at least I know now that I'll have to use a workaround to design single tabs in CEGUI - design them as single layouts, then add at runtime.
Small inconvenience, but it could be worse.
by TheSHEEEP
Thu Apr 09, 2015 13:40
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: TabControl not really implemented?
Replies: 2
Views: 1610

TabControl not really implemented?

Hello again :) I am just trying to design a widget which is supposed to use a TabControl. In CEED, I can add a TabControl based widget. But as soon as I am adding something (let's say a DefaultWindow with a Vanilla/Button in it) to that TabControl in CEED, it does not display (though it does seem to...
by TheSHEEEP
Wed Apr 08, 2015 11:02
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

Re: Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

Huh. I am back at my linux machine, did the whole build again and now everything works fine.
Maybe I installed a missing lib (freeimage or expat, maybe?) in the meantime which resolved the problem.

Still, I think the above problem remains a valid one.
by TheSHEEEP
Fri Mar 27, 2015 10:26
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

Re: Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

And for the vast majority, it will be an error. The vast majority is always what should count considering ease of use. Who'd use their own XML parser, really? It is such a minor thing. Image codec is more likely, but still... The best solution IMO would be a CMake flag that can be checked in the GUI...
by TheSHEEEP
Fri Mar 27, 2015 09:02
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

Re: Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

I agree. It will be a few days until I can look into this again, but even if this is not the issue I am facing, this should be an error as it makes the lib practically unusable.
by TheSHEEEP
Tue Mar 24, 2015 08:35
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

Re: Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

I'm currently on another machine and can't check it.
But I do not remember setting those manually.

I remember that on Windows they were set automatically, does it behave differently on linux?
by TheSHEEEP
Sun Mar 22, 2015 09:19
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

Re: Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

Yes, I can see now that I made one typo of replacing linux with Windows. Fixed ;)
by TheSHEEEP
Sat Mar 21, 2015 08:17
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [Solved] Install CEED on ubuntu. Problems with PyCEGUI
Replies: 10
Views: 2954

Re: Install CEED on ubuntu. Problems with PyCEGUI

The make "-jX" command is just a command to allow parallel building. -j4, for example will use 4 threads for that. Makes building a lot faster. And using only "-j" will allow the building to use as many threads as it wants (not sure what is the limit there), which can really slow...
by TheSHEEEP
Fri Mar 20, 2015 09:25
Forum: Official Unified CEGUI Editor Tool (CEED)
Topic: [SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found
Replies: 14
Views: 3315

[SOLVED] Linux Mint (Ubuntu based): libCEGUI.so not found

Hey there, I built CEGUI successfully in linux and can use it in my program. Now I am trying to get CEED to work, on linux too. I followed the guide ( http://cegui.org.uk/wiki/CEED ) to build CEGUI for that purpose and did not get any errors. CEED also does start, but as soon as I want to do somethi...
by TheSHEEEP
Wed Mar 18, 2015 18:32
Forum: Help
Topic: [SOLVED] Rendering to Ogre texture, nothing shows up
Replies: 27
Views: 3005

Re: Rendering to Ogre texture, nothing shows up

I will research this, my guess is it has something to do with the compositors, but I am not sure... At least this time, I was correct. Note: Do not set the texture of a material in a compositor listener each single frame. I am not sure why this lead to the problem, though. Now I'll correct my wiki ...
by TheSHEEEP
Wed Mar 18, 2015 18:17
Forum: Help
Topic: [SOLVED] Rendering to Ogre texture, nothing shows up
Replies: 27
Views: 3005

Re: Rendering to Ogre texture, nothing shows up

Anyways, try the following: use the CEGUI stuff and after drawing always call clear() on the CEGUITextureTarget. What do you see? The result is exactly the same as in the second screenshot. Wait that makes no sense. Your GUI is still drawn? Yes. Anyway... Progress! I think our assumption about alph...
by TheSHEEEP
Wed Mar 18, 2015 17:51
Forum: Help
Topic: [SOLVED] Rendering to Ogre texture, nothing shows up
Replies: 27
Views: 3005

Re: Rendering to Ogre texture, nothing shows up

Ident wrote:Anyways, try the following: use the CEGUI stuff and after drawing always call clear() on the CEGUITextureTarget. What do you see?

The result is exactly the same as in the second screenshot.

Btw... I am using a DefaultWindow now as the root. Did not change anything about the result.

Go to advanced search