Search found 45 matches

by Boost113
Sun Apr 20, 2014 08:29
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Alright, now it is finally finished (I didn't do the multi window support, I'll save that for later) Rendering just as it should: http://i.imgur.com/HtxOZLd.jpg The rendering method is a bit different in Ogre 2.0 than in other versions, so should I create a tutorial/guide for using CEGUI in Ogre 2.0?
by Boost113
Sat Apr 19, 2014 13:38
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

After changing the listener to a CompositorWorkspaceListener it started drawing right: http://i.imgur.com/vRuIoIf.png The only issue is that there should a skybox rendered on the background. For some reason the GUI clears the target to black. GPUPerfStudio's frame debugger says that after the skybox...
by Boost113
Sat Apr 19, 2014 11:47
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

I've been trying to test the default render method. Because the sample doesn't use it I've been trying to get CEGUI running in my project. So far I have had constant issues with library dlls. First I had to setup dynamic Boost libraries since it didn't want to run without them. Now that I found out ...
by Boost113
Tue Apr 15, 2014 17:20
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Regarding the previous-previous post: Screenshot looks entirely correct to me. You are also completely correct about the needed rework of the OgreRenderer, and this has been suggested as a Google Summer of Code project for CEGUI/Worldforge over the past 3 years. However, it hasn't been done by anyo...
by Boost113
Tue Apr 15, 2014 17:03
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

I just came up with a simple idea that could fix all the issues with little effort. So instead of redoing everything we could render everything to a texture and then use the new system to make that be on top of everything. This might even be as easy as changing the main target to a texture. Might tr...
by Boost113
Tue Apr 15, 2014 16:49
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

So after learning more about how CEGUI actually renders things I was able to get the samples correctly loading (I don't know how I was able to break the sample loading). Turns out that CEGUI uses rtts to render things to and not just the main render window... http://i.imgur.com/JaRW9GS.png So now th...
by Boost113
Mon Apr 14, 2014 17:22
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

I think that I found the issue, there is the following code in the Ogre sample: void CEGuiBaseApplication::renderSingleFrame(const float elapsed) { CEGUI::System& gui_system(CEGUI::System::getSingleton()); gui_system.injectTimePulse(elapsed); d_sampleApp->update(static_cast<float>(elapsed)); upd...
by Boost113
Mon Apr 14, 2014 16:41
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Then I'm just going to see if it renders the initial loading screen correctly... Right now it is working, but it isn't working like it should. I need to test it a bit more to figure out why the "right" way crashes and the wrong way renders correctly (at least without any other content on t...
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 17:28
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Well know it doesn't crash to the rendering step. (It stopped crashing after I commented out the workspace creation, so I have no idea why it works, it just seems to work) But it quits after printing this: WindowManager::loadLayoutFromFile - loading of layout from file 'SampleBrowser.layout' failed....
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 17:14
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Even though it crashes before ending the frame it is able to draw something:

Image
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 17:08
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

I edited my last post. Relating to your new error: no debug symbols for Ogre available? Regarding the dependency package: it hasn't happened to me that it required the dll in that name. I use "expat.dll" and "expat_d.dll".. Which VS version did you use? Did you have the same iss...
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 17:02
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

It works if you install CEGUI, if you don't then you need to copy the samples directory. I agree this sucks. I am the only "real" Windows user in the dev team and have no idea how to fix this in a correct and acceptable way, hacking it is not okay and may screw up CMake on the other OS's....
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 16:59
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

How did you build your CEGUI dependencies? From the mercurial repository, revision: Revision: 62 Changeset: 0c0f90b7744331be437d5b5c5003b9172187e620 [0c0f90b77443] Parents: 61 Author: Lukas Meindl <bitbucket@lukasmeindl.at> Date: 26. maaliskuuta 2014 22:45:13 Labels: tip Now I got it to actually st...
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 16:48
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

Now that I got it running it's complaining about missing dlls even after I copied everything from the "share", ogre "media" and all the bin folders to the executable folder. The one specifically is libexpat_d.dll which is weird since the name of that is expat_d.dll, I have no clu...
by Boost113
Sun Apr 13, 2014 14:52
Forum: Bug Reports, Suggestions, Feature Requests
Topic: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2.0
Replies: 62
Views: 16016

Re: [Request] Make the OgreRenderer work with the new Ogre 2

I had some trouble trying to enable the samples. CMake told me that the samples are disables because "Ogre dependecies (boost libraries)" were missing. What I actually was missing was OIS. I added a different error message for it (I'll let this, too, be in the pull request) "Added a n...

Go to advanced search