can i expand the render use ddraw for cegui ?

Forum for general chit-chat or off-topic discussion.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

User avatar
yizhong
Just popping in
Just popping in
Posts: 14
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

can i expand the render use ddraw for cegui ?

Postby yizhong » Wed Nov 03, 2004 06:22

can i expand the render use ddraw for cegui ? :?:

User avatar
yizhong
Just popping in
Just popping in
Posts: 14
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

can i expand the render use ddraw for cegui ?

Postby yizhong » Thu Nov 04, 2004 01:21

before dx8, there d3d and ddraw, can i use ddraw replace the d3d render

User avatar
gcarlton
Just can't stay away
Just can't stay away
Posts: 149
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

can i expand the render use ddraw for cegui ?

Postby gcarlton » Thu Nov 04, 2004 03:41

I don't really know why anybody would want to use ddraw rather than d3d - its almost certainly a waste of time to even consider using it unless you need compatability with an old system. This is true even if you want to make a 2d only game.

However its pretty easy to write a new renderer and plug it in to CEGUI, so feel free to go ahead! Its already got dx8, dx9, opengl, ogre, irrlicht - all you need is to create a ddraw render & ddraw texture class, and implement their virtual methods.

Your best bet is to use completely separate classes, as the implementation will be totally unique for ddraw, and you don't want to muddy up either dx renderer with legacy functionality (or rather, I use dx9, and I don't want it muddied up). :)

User avatar
yizhong
Just popping in
Just popping in
Posts: 14
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

can i expand the render use ddraw for cegui ?

Postby yizhong » Thu Nov 04, 2004 09:32

thanks for your suggestion :o


Return to “Offtopic Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests