[Solved] Weird default scheme loading error

For help with general CEGUI usage:
- Questions about the usage of CEGUI and its features, if not explained in the documentation.
- Problems with the CMAKE configuration or problems occuring during the build process/compilation.
- Errors or unexpected behaviour.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

noatom
Just popping in
Just popping in
Posts: 17
Joined: Sat Oct 04, 2014 23:37

[Solved] Weird default scheme loading error

Postby noatom » Sat Oct 04, 2014 23:40

So, I'm just trying to load one of the default schemes:

CEGUI::SchemeManager::getSingleton().createFromFile("C:\\Users\\gamin_000\\Documents\\CEGUII\\cegui-0.8.4\\datafiles\\schemes\\WindowsLook.scheme");

You can see I'm using the full path. When the error is thrown, I can't actually see the filename in the exception, I can only see symbols.

And yes, the scheme actually exists at that address!

User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1995
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Weird default scheme loading error

Postby Ident » Sun Oct 05, 2014 08:19

Too bad you didn't tell us the error. Log. Callstack or anything. Sorry can't help.

http://www.cegui.org.uk/phpBB2/viewtopi ... =10&t=3351
CrazyEddie: "I don't like GUIs"

noatom
Just popping in
Just popping in
Posts: 17
Joined: Sat Oct 04, 2014 23:37

Re: Weird default scheme loading error

Postby noatom » Sun Oct 05, 2014 08:31

The error itself is an exception, the exception thrown when it can't find a file. And in the filename var, I get weird characters.

User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1995
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Weird default scheme loading error

Postby Ident » Sun Oct 05, 2014 08:37

CrazyEddie: "I don't like GUIs"

noatom
Just popping in
Just popping in
Posts: 17
Joined: Sat Oct 04, 2014 23:37

Re: Weird default scheme loading error

Postby noatom » Sun Oct 05, 2014 08:49

This is the log: http://pastebin.com/DPgYu4AF

According to the log, everything is loaded until this point is reached:

05/10/2014 01:47:35 (Error) CEGUI::FileIOException in function 'void __thiscall CEGUI::DefaultResourceProvider::loadRawDataContainer(const class CEGUI::String &,class CEGUI::RawDataContainer &,const class CEGUI::String &)' (..\..\..\cegui\src\DefaultResourceProvider.cpp:66) : WindowsLook.looknfeel does not exist


Just to be clear, I also tried to load TaharezLook.scheme, the log registered the same error....

After some research I found out that I need to create a defaultresourceprovider and set its default locations, however, there is a problem there too...

CEGUI::DefaultResourceProvider* rp = (CEGUI::DefaultResourceProvider*)(CEGUI::System::getSingleton().getResourceProvider());

That line crashes my app with a code 3. There is no log generated whatsoever...

User avatar
Kulik
CEGUI Team
Posts: 1382
Joined: Mon Jul 26, 2010 18:47
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Weird default scheme loading error

Postby Kulik » Sun Oct 05, 2014 10:05

You haven't set up the paths properly. Loading by absolute path won't solve all your issues. Please proceed according to the docs we have.

http://static.cegui.org.uk/docs/0.8.4/r ... orial.html

noatom
Just popping in
Just popping in
Posts: 17
Joined: Sat Oct 04, 2014 23:37

Re: Weird default scheme loading error

Postby noatom » Sun Oct 05, 2014 10:10

I don't think its the paths. I cannot even set the paths because it crashes at line:

CEGUI::DefaultResourceProvider* rp = static_cast<CEGUI::DefaultResourceProvider*>(CEGUI::System::getSingleton().getResourceProvider());

With error code 3...



Code: Select all

Program: C:\EmpGal\Debug\CEGUIBase-0_d.dll
File: C:\Users\gamin_000\Documents\CEGUII\cegui.../Singleton.h
Line: 78

Expression: ms_Singleton

For information on how your program can cause an assertion
failure, see the Visual C++ documentation on asserts

(Press Retry to debug the application - JIT must be enabled)The thread 0x1388 has exited with code 3 (0x3).
The thread 0x12d4 has exited with code 3 (0x3).
The thread 0x194c has exited with code 3 (0x3).
The thread 0xb8 has exited with code 3 (0x3).
The thread 0x1898 has exited with code 3 (0x3).
The program '[6184] EmpireGalaxies.exe' has exited with code 3 (0x3).

lucebac
Just can't stay away
Just can't stay away
Posts: 193
Joined: Sat May 24, 2014 21:55

Re: Weird default scheme loading error

Postby lucebac » Sun Oct 05, 2014 10:16

Please follow the "The Beginners Guide"! Start with this page and read the other ones as well.

noatom
Just popping in
Just popping in
Posts: 17
Joined: Sat Oct 04, 2014 23:37

Re: Weird default scheme loading error

Postby noatom » Sun Oct 05, 2014 10:29

Yep, solved, refollowing the documentation made it work. Thanks for the help!


Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests