Undefined Symbols for bootstrap system()

For help with general CEGUI usage:
- Questions about the usage of CEGUI and its features, if not explained in the documentation.
- Problems with the CMAKE configuration or problems occuring during the build process/compilation.
- Errors or unexpected behaviour.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

bens0n
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 15:13

Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby bens0n » Wed Jan 06, 2016 15:17

Hello all,

I am new to CEGUI and wanted to do some simple stuff.
However if I want to init the system i get a linker error and I have no clue what I do wrong :(

I include the lib with cmake

//
Find_Package(CEGUI COMPONENTS OPENGL)
include_directories(${CEGUI_INCLUDE_DIR})
//

Then I use it....
//Header declaration
...
static CEGUI::OpenGL3Renderer* m_renderer;
...

and at this line i get the undefined symbols

// Definitions
m_renderer = &CEGUI::OpenGL3Renderer::bootstrapSystem();

// error
....
Undefined symbols for architecture x86_64:
"CEGUI::OpenGL3Renderer::bootstrapSystem(int)", referenced from:
init(std::__1::basic_string<char, std::__1::char_traits<char>, std::__1::allocator<char> >&) in benGUI.cpp.o
ld: symbol(s) not found for architecture x86_64


any suggestions?

thank you very much :)

bens0n
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 15:13

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby bens0n » Thu Jan 07, 2016 11:53

I also tried to compile cegui with string class 2 and 3... but get the same error

bens0n
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 15:13

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby bens0n » Thu Jan 07, 2016 17:53

so now I used the version from macports ... with sudo port cegui and I get the same error????
any help?

bens0n
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 15:13

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby bens0n » Thu Jan 07, 2016 21:39

looks like has to do with my cmake flags.. might running with -stdlib=libstdc++ but then glm is not working -.-

User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1894
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby Ident » Thu Jan 07, 2016 21:45

lack of info on your side, can't help, read the forum guidelines viewtopic.php?f=10&t=3351
CrazyEddie: "I don't like GUIs"

bens0n
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Wed Jan 06, 2016 15:13

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby bens0n » Mon Jan 11, 2016 12:30

is there a way to init the guy without bootstrap function?

lucebac
Just can't stay away
Just can't stay away
Posts: 193
Joined: Sat May 24, 2014 21:55

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby lucebac » Mon Jan 11, 2016 17:13


User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1894
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Undefined Symbols for bootstrap system()

Postby Ident » Mon Jan 11, 2016 20:53

bens0n wrote:is there a way to init the guy without bootstrap function?

Read the documentation.
CrazyEddie: "I don't like GUIs"


Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest