Could I set font per different language?

For help with general CEGUI usage:
- Questions about the usage of CEGUI and its features, if not explained in the documentation.
- Problems with the CMAKE configuration or problems occuring during the build process/compilation.
- Errors or unexpected behaviour.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

mintogo
Just popping in
Just popping in
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 01:17

Could I set font per different language?

Postby mintogo » Tue Jan 30, 2018 11:19

Hello I'm back..

Previous my question about Hdpi, it was resolved...

now.. I have question about fonts.

On previous version CEGUI .font file, there was GylphsRange(is it right?) to set unicode range, but now it was removed.

If I want to display text contains diffrent language in one StaticText(or Label).
(ex> Hello(안녕하세요) + @(Chinese... Japanese...))

Windows defualt English font "Arial" supports only English.
Some Korean fonts support only Korean.

So I want to display English by Arial, Korean by Nanum, Chinese by Simhei.

Is it possible?

andrewfeng123
Just popping in
Just popping in
Posts: 20
Joined: Sat Sep 02, 2017 20:28

Re: Could I set font per different language?

Postby andrewfeng123 » Tue Jan 30, 2018 22:46

I don't think CEGUI knows the text language, you might need to write it yourself.

mintogo
Just popping in
Just popping in
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 01:17

Re: Could I set font per different language?

Postby mintogo » Wed Jan 31, 2018 02:52

andrewfeng123 wrote:I don't think CEGUI knows the text language, you might need to write it yourself.


Is there no way set a unicode range per font files?

because it was exist on previous CEGUI version.

mintogo
Just popping in
Just popping in
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 01:17

Re: Could I set font per different language?

Postby mintogo » Wed Jan 31, 2018 05:34

I found about it.

Yes it called by "Font fallback".

here is link about it, someone issued it...

http://cegui.org.uk/forum/viewtopic.php?t=6318

Looks commit about Font fallback.

but looks like ver 0.8.7 doesn't includes it.

User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1886
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Could I set font per different language?

Postby Ident » Wed Jan 31, 2018 06:56

You are right about that this was not merged. It was probably forgotten when CrazyEddie went on a break and the creator of the change did not make a pull request.

Would be interesting to try out the changes on the latest 0.8.X version. Would you manage to apply the changes and try them out? I can then look into reviewing and merging it if it actually works for your use-case fine.
CrazyEddie: "I don't like GUIs"

mintogo
Just popping in
Just popping in
Posts: 19
Joined: Fri Dec 29, 2017 01:17

Re: Could I set font per different language?

Postby mintogo » Wed Jan 31, 2018 08:18

[Would be interesting to try out the changes on the latest 0.8.X version. Would you manage to apply the changes and try them out? I can then look into reviewing and merging it if it actually works for your use-case fine.[/quote]

Ok!~ all right.

Althought I am a beginner on programming.. , I will try it. :wink:

but I'm not sure I can do it or not..

If something proceed, I will notify..!


Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest