Possible Bug: wrong color ordering on OS X

For help with anything that CEGUI doesn't offer straight out-of-the-box, e.g.:
- Implementation of new features, such as new Core classes, widgets, WindowRenderers, etc. ...
- Modification of any existing features for specific purposes
- Integration of CEGUI in new engines or frameworks and writing of new plugins (Renderer, Parser, ...) or modules

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

User avatar
SwiftCoder
Just popping in
Just popping in
Posts: 3
Joined: Sat Sep 17, 2005 16:48
Location: US Virgin Islands

Possible Bug: wrong color ordering on OS X

Postby SwiftCoder » Sat Sep 17, 2005 17:11

Just wanted to find out if this is something I did wrong in the build options, or an actual bug:

On OS X the order of color components specified in XML files is RRAABBGG, instead of AARRGGBB.
It is not a very noticeable bug, because I have only found one place it causes any trouble:

In 'TaharezLook.looknfeel' the text color for Tooltips is specified as FF000000, which displays as red with an alpha of zero, i.e. it doesn't show, after a lot of bug hunting I found the order thing, so it works fine as 00FF0000, which displays correctly as black.

Is this a bug, or just a bad compile option? Is it specific to OS X?

Any thoughts would be welcome.

Thanks,

SwiftCoder
Here's to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes, the ones who see things differently.

User avatar
CrazyEddie
CEGUI Project Lead
Posts: 6760
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06
Location: England
Contact:

Re: Possible Bug: wrong color ordering on OS X

Postby CrazyEddie » Mon Sep 19, 2005 09:03

Hi

Sounds to me like some kind of endian related bug :?

User avatar
renchap
Not too shy to talk
Not too shy to talk
Posts: 26
Joined: Sun Mar 06, 2005 11:22
Location: France
Contact:

Re: Possible Bug: wrong color ordering on OS X

Postby renchap » Mon Sep 19, 2005 18:06

yes, there is a bug somewhere with the colours
when i try to set the same color from the xml and from the code, the result on the screen is not the same, and thats often not what it should be.

i had a lot of irl problems so i stopped to work on this (and also on the new xcode project) but i will try to find where is the error soon (by trying the same things on macosx and linux)


Return to “Modifications / Integrations / Customisations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests