Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

For help with anything that CEGUI doesn't offer straight out-of-the-box, e.g.:
- Implementation of new features, such as new Core classes, widgets, WindowRenderers, etc. ...
- Modification of any existing features for specific purposes
- Integration of CEGUI in new engines or frameworks and writing of new plugins (Renderer, Parser, ...) or modules

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

User avatar
ritz
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby ritz » Tue Feb 01, 2005 07:58

Hello All,

I have downloaded cegui_mk2-0.1.0-demo_7.win32.zip from CE Site.


When i am trying to execute the sample following error is shown

--------------------
13:31:50: ----- DirectDraw Detection Ends
13:31:50: Loading library .\RenderSystem_Direct3D9
13:31:50: D3D9 : Direct3D9 Rendering SubSystem created.
13:31:50: An exception has been thrown!

-----------------------------------
Details:
-----------------------------------
Error #: 9
Function: D3D9RenderSystem::D3D9RenderSystem
Description: Failed to create Direct3D9 object.
File: \Pauls Documents\Visual Studio Projects\ogrenew\RenderSystems\Direct3D9\src\OgreD3D9RenderSystem.cpp
Line: 91
Stack unwinding: D3D9RenderSystem::D3D9RenderSystem(..) <- <<beginning of stack>>
-------------------------------

Can any body please tell me the reason behind this.

Rgds,
Ritz

User avatar
CrazyEddie
CEGUI Project Lead
Posts: 6760
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06
Location: England
Contact:

Re: Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby CrazyEddie » Tue Feb 01, 2005 09:23

Ogre is failing to properly initialise Direct3D 9. I do not know why this is, possibly there is some problem locally to yourself.

Are you able to run the demo using either the D3D7 or OpenGL render systems for ogre?

CE

User avatar
ritz
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

Re: Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby ritz » Tue Feb 01, 2005 09:49

Hello CE,

Thanks for reply.

I am not able to reach till "Configuration dialog".

Their should be no problem related to direct X as old demo's are working fine on my machine.

More over widget created by me is also working fine.

rgds,
Ritz

User avatar
walaber
Not too shy to talk
Not too shy to talk
Posts: 21
Joined: Sun Jan 23, 2005 10:20
Contact:

Re: Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby walaber » Tue Feb 01, 2005 10:24

try removing DirectX9 from the plugins.cfg file, and see if you can get the Configuration Screen to load.

User avatar
ritz
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

Re: Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby ritz » Tue Feb 01, 2005 10:33

Yes it worked for Open GL.
Their is some issue with directX stuff.

Ritz

User avatar
ritz
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 49
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06

Re: Problem in Running Demo - 7 win32 Executable

Postby ritz » Tue Feb 01, 2005 10:48

Their is some issue with my machine only.
The same demo is working fine on other PC

Thanks,
Ritz


Return to “Modifications / Integrations / Customisations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests