[slvd]is there any way to speed up bitmap font loading?

For help with anything that CEGUI doesn't offer straight out-of-the-box, e.g.:
- Implementation of new features, such as new Core classes, widgets, WindowRenderers, etc. ...
- Modification of any existing features for specific purposes
- Integration of CEGUI in new engines or frameworks and writing of new plugins (Renderer, Parser, ...) or modules

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

Cloudage
Not too shy to talk
Not too shy to talk
Posts: 27
Joined: Thu May 28, 2009 11:37

[slvd]is there any way to speed up bitmap font loading?

Postby Cloudage » Wed Nov 25, 2009 03:37

Code: Select all

22/11/2009 15:53:04 (Std)    Started creation of Font from XML specification:
22/11/2009 15:53:04 (Std)    ---- CEGUI font name: MSYH_10
22/11/2009 15:53:04 (Std)    ----       Font type: Pixmap
22/11/2009 15:53:04 (Std)    ----     Source file: MSYH_10.imageset in resource group: (Default)
22/11/2009 15:53:04 (Std)    Started creation of Imageset from XML specification:
22/11/2009 15:53:04 (Std)    ---- CEGUI Imageset name: MSYH_10
22/11/2009 15:53:04 (Std)    ---- Source texture file: MSYH_10.png in resource group: (Default)
22/11/2009 15:53:29 (Std)    ===== Falagard 'root' element: look and feel parsing begins =====
22/11/2009 15:53:30 (Std)    ===== Look and feel parsing completed =====


it takes 25 seconds,it`s too long...
Last edited by Cloudage on Thu Nov 26, 2009 04:00, edited 1 time in total.

Cloudage
Not too shy to talk
Not too shy to talk
Posts: 27
Joined: Thu May 28, 2009 11:37

Re: is there any way to speed up bitmap font loading?

Postby Cloudage » Wed Nov 25, 2009 04:33

and through a more detailed log i see defining every 900 images for a font imageset will take 1 second,this caused a very long font loading time.can we speed this up?

Cloudage
Not too shy to talk
Not too shy to talk
Posts: 27
Joined: Thu May 28, 2009 11:37

Re: is there any way to speed up bitmap font loading?

Postby Cloudage » Thu Nov 26, 2009 04:00

forget this.the release build doesnt have such a issue.it`s only in the debug build.


Return to “Modifications / Integrations / Customisations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest