Broken/missing fonts and widgets on windows

For help with anything that CEGUI doesn't offer straight out-of-the-box, e.g.:
- Implementation of new features, such as new Core classes, widgets, WindowRenderers, etc. ...
- Modification of any existing features for specific purposes
- Integration of CEGUI in new engines or frameworks and writing of new plugins (Renderer, Parser, ...) or modules

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

User avatar
pthalo
Just popping in
Just popping in
Posts: 1
Joined: Tue May 03, 2005 21:47

Broken/missing fonts and widgets on windows

Postby pthalo » Tue May 03, 2005 22:09

So I've managed to get CEGUI compiled and running, and I even see a window -- but fonts and widgets aren't being drawn (see attachment for screenshot). The scheme, imageset, and font all get found and loaded, so I'm not sure what I'm forgetting here? (I know the files are found OK because no exceptions occur, whereas it'd crash in the loaders when they weren't in place before.) This is pretty much copied from <a href="http://www.cegui.org.uk/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=470&forum=2">this thread</a>. I'm using an OpenGLRenderer, and I change dir to the data folder right before this snippet:

<code>
CEGUI::SchemeManager::getSingleton().loadScheme("WindowsLook.scheme");
CEGUI::System::getSingleton().setDefaultMouseCursor("WindowsLook", "MouseArrow");
CEGUI::Font *font = CEGUI::FontManager::getSingleton().createFont("Commonwealth-10.font");
CEGUI::System::getSingleton().setDefaultFont(font);

// Create the windows
wm = CEGUI::WindowManager::getSingletonPtr();
sheet = wm->createWindow("DefaultGUISheet", "root");
CEGUI::System::getSingleton().setGUISheet(sheet);
fw = (CEGUI::FrameWindow *)wm->createWindow("WindowsLook/FrameWindow", "mainWindow");
fw->setText("Test Window");
fw->setMinimumSize(CEGUI::Size(.25f, .25f));
fw->setMaximumSize(CEGUI::Size(.75f, .75f));
fw->setSize(CEGUI::Size(.5f, .5f));
fw->setPosition(CEGUI::Point(.2f, .2f));
fw->setCloseButtonEnabled(false);
sheet->addChildWindow(fw);
</code>

And then I just call renderGUI() on the System singleton. Happens with both WindowsLook and Taharez. I'm using VC++ 7.1 on Xp. Looked through the forum but can't find a similar problem -- anyone seen this before or have any ideas?

<b>Update</b>: It works now. I have no idea why, I was poking at non-CEGUI code and suddenly it looked alright. Nevermind ;)

User avatar
daesdemon
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 60
Joined: Fri Mar 11, 2005 21:19
Contact:

Re: Broken/missing fonts and widgets on windows

Postby daesdemon » Wed May 04, 2005 09:54

i use:

Code: Select all

CEGUI::Imageset* taharezImages = CEGUI::ImagesetManager::getSingleton().createImageset("TaharezLook.imageset");
mGUISystem->setDefaultMouseCursor(&taharezImages->getImage("MouseArrow"));
CEGUI::FontManager::getSingleton().createFont("Tahoma-12.font");
CEGUI::SchemeManager::getSingleton().loadScheme("TaharezLook.scheme");
mGUISystem->setDefaultFont("Tahoma-12");
mGUISystem->setGUISheet(mRoot);


So it is quite the same.
The only i can think about is your Commonwealth.font or commonwealth.ttf being corrupt.
Try with the Tahoma-12 which is probably already in your CEGUI Medias.

Don't know, but it's worth trying.;)

PS: is there not any problem in your CEGUI.log?


Return to “Modifications / Integrations / Customisations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests