The Development of CEGUI 0.7.x

Discussion regarding the development of CEGUI itself - as opposed to questions about CEGUI usage that should be in the help forums.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

CABAListic
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Thu Sep 10, 2009 10:45

Re: The Development of CEGUI 0.7.x

Postby CABAListic » Thu Sep 10, 2009 14:12

Great, looking forward to 'svn update' tonight :)

User avatar
CrazyEddie
CEGUI Project Lead
Posts: 6760
Joined: Wed Jan 12, 2005 12:06
Location: England
Contact:

Re: The Development of CEGUI 0.7.x

Postby CrazyEddie » Thu Sep 10, 2009 18:56

Ok. I've commited a fix that should hopefully address the resizing issue - 'hopefully' because the issues I had in the test apps were not exactly the same as your own issue (but quite similar). Obviously please do let us know if this does not fix it for you, or if you find other issues :)

CE.

CABAListic
Just popping in
Just popping in
Posts: 5
Joined: Thu Sep 10, 2009 10:45

Re: The Development of CEGUI 0.7.x

Postby CABAListic » Thu Sep 10, 2009 19:06

Seems to be working now, thanks :)

wilsonwing
Just popping in
Just popping in
Posts: 15
Joined: Sat Nov 20, 2010 05:13

Re: The Development of CEGUI 0.7.x

Postby wilsonwing » Tue Dec 20, 2011 09:36

Hi, CE, I am using 0.7.5 and still has the bug described by CABAListic.
Exactly the same bug.
On my PC, screen resolution 1024x768:
Program started at window size 800x600, no CEGUI problem, then press the maximize button on the top-right corner of the window.
The window size is now 1024x768, CEGUI still working good.
But when I press the button again, window size is now back to 800x600, the GUIs are distorted. (as descirbed by CABAListic)

Vedio
http://www.youtube.com/watch?v=8lNNxIW8YGw&feature=youtu.be

CABAListic wrote:Yes, I guess screenshots are in order. The following two screenshots show part of my menus in the initial screen resolution (800x600):
http://www.sectormania.de/cegui_menu1.jpg
http://www.sectormania.de/cegui_menu2.jpg

Then I resize the renderwindow to 1024x768, and this is what I get:
http://www.sectormania.de/cegui_menu3.jpg
http://www.sectormania.de/cegui_menu4.jpg

As you can see, the rendering area is not resized at all
...



On my Notebook, screen resolution 1280x800:
Program started at window size 800x600, no CEGUI problem, then press the maximize button on the top-right corner of the window.
The window size is now 1280x800, CEGUI layout is now out of the window, can only see parts of GUIs.
And resize back to 800x600, nothing shows up.
start up 800x600 :
http://imageshack.us/f/535/73230366.jpg/
after maximized to 1280 x 800 :
http://imageshack.us/f/41/24050507.jpg/
resize back to 800 x 600 :
http://imageshack.us/f/259/79727465.jpg/


My code :
ps. I have logged what iWidth and iHeight value are.
For window start up it is 796 and 596 (800-4, 600-4)
Maximize window it is 1024 and 768.
Back to 796 and 596 after resize again.

Code: Select all

void GUIManager::windowResized(unsigned int iWidth, unsigned int iHeight)
{
   CEGUI::Size size;
   size.d_width = static_cast<float>(iWidth);
   size.d_height = static_cast<float>(iHeight);
   CEGUI::System::getSingleton().notifyDisplaySizeChanged(size);
}


log:

Code: Select all

20/12/2011 15:49:00 (Std)    ********************************************************************************
20/12/2011 15:49:00 (Std)    * -------- START OF ESSENTIAL SECTION TO BE POSTED ON THE FORUM       -------- *
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ********************************************************************************
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ---- Version 0.7.5 (Build: Nov 19 2010 Microsoft Windows MSVC++ 9.0 32 bit) ----
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ---- Renderer module is: CEGUI::OgreRenderer - Official OGRE based 2nd generation renderer module. ----
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ---- XML Parser module is: CEGUI::ExpatParser - Official expat based parser module for CEGUI ----
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ---- Image Codec module is: OgreImageCodec - Integrated ImageCodec using the Ogre engine. ----
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ---- Scripting module is: None ----
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ********************************************************************************
20/12/2011 15:49:00 (Std)    * -------- END OF ESSENTIAL SECTION TO BE POSTED ON THE FORUM         -------- *
20/12/2011 15:49:00 (Std)    ********************************************************************************


Please tell me if I don't explain it well, or any other info to help on this bug. :)


Return to “CEGUI Library Development Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests