OpenGLRenderer problem

For help with general CEGUI usage:
- Questions about the usage of CEGUI and its features, if not explained in the documentation.
- Problems with the CMAKE configuration or problems occuring during the build process/compilation.
- Errors or unexpected behaviour.

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

Sotai
Just popping in
Just popping in
Posts: 2
Joined: Fri May 19, 2006 10:16
Location: Sweden
Contact:

OpenGLRenderer problem

Postby Sotai » Fri May 19, 2006 10:32

[edit]
Don't bother reading this, I solved it, but I really don't know what the problem was ^^
[/edit]


Hi I've just recently discovered CEGUI and it looks really neat. I currently have a game in development and this is exacly what I need. I've run in to a problem though:

The code compiles just fine, but when I start the program, I get an error message reading something like:
"The program could not initialize correctly (0xc0000005). Press OK to exit."
(Translated it from my native language so it may not look exactly like that)

I use VS2005 on WinXP.

I also get the exact same error when running the samples.

If I uncomment the line where i declare my CEGUI::OpenGLRenderer the error disappears. Heres links to my initialize and render functions:

http://www.rafb.net/paste/results/GbRhJG51.html
http://www.rafb.net/paste/results/wWwjdL89.html

Hope this is just a common problem that can be solved easily, because this really seems like a good choice for a gui, rather than building my own.

Heres a printscreen of the message (in swedish):
http://design.sobaku.net/files/bin/gen.JPG

Oh, and the libs I use are:
SDL.lib
SDLmain.lib
SDL_image.lib
OpenGL32.lib
GLu32.lib
CEGUIBase_d.lib
OpenGLGUIRenderer_d.lib

Return to “Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests