Custom renderer: missing vertices

For help with anything that CEGUI doesn't offer straight out-of-the-box, e.g.:
- Implementation of new features, such as new Core classes, widgets, WindowRenderers, etc. ...
- Modification of any existing features for specific purposes
- Integration of CEGUI in new engines or frameworks and writing of new plugins (Renderer, Parser, ...) or modules

Moderators: CEGUI MVP, CEGUI Team

manhnt
Just popping in
Just popping in
Posts: 13
Joined: Thu Oct 26, 2017 01:52

Custom renderer: missing vertices

Postby manhnt » Tue Jul 02, 2019 07:47

In my renderer (https://bitbucket.org/manhnt9/cegui/branch/saga), I notice that my geometry buffer filling is not complete.
The only correct geometry buffer is the CEGUI logo.

Here is what I see on the screen and the logo render call.
Image

OpenGL3 render calls for reference.
Image

The first draw call should have 108 vertices.
But mine only have 12.
Image

Here is my Geometry Buffer code: https://bitbucket.org/manhnt9/cegui/src ... Buffer.cpp
Could you give me some suggestions for further investigation?

User avatar
Ident
CEGUI Team
Posts: 1971
Joined: Sat Oct 31, 2009 13:57
Location: Austria

Re: Custom renderer: missing vertices

Postby Ident » Sun Jul 07, 2019 07:22

I notice that my geometry buffer filling is not complete.

How do you know it is not complete?

Have you built a minimal repro case of just one image or text only widget and stepped through code to see what happens with the geom?
CrazyEddie: "I don't like GUIs"

niello
Quite a regular
Quite a regular
Posts: 67
Joined: Tue May 24, 2011 05:54
Contact:

Re: Custom renderer: missing vertices

Postby niello » Sun Jul 07, 2019 20:06

Here I wrote a custom renderer for my engine and it works. You may have a look and compare it with yours. I wrote mine with a DX11 renderer as a reference, but there must be a little difference.
https://github.com/niello/deusexmachina ... c/UI/CEGUI

manhnt
Just popping in
Just popping in
Posts: 13
Joined: Thu Oct 26, 2017 01:52

Re: Custom renderer: missing vertices

Postby manhnt » Mon Jul 08, 2019 02:56

Ident wrote:
I notice that my geometry buffer filling is not complete.

How do you know it is not complete?

Have you built a minimap repro case of just one image or text only widget and stepped through code to see what happens with the geom?


I can see draw calls and buffer in RenderDoc and see that it doesn't have a complete geometry (less vertices than OpenGL's draw call).
And thanks for the great idea, I should and will write a minimal app. Was trying to fix a complex samples framework ever since.

manhnt
Just popping in
Just popping in
Posts: 13
Joined: Thu Oct 26, 2017 01:52

Re: Custom renderer: missing vertices

Postby manhnt » Mon Jul 08, 2019 02:57

niello wrote:Here I wrote a custom renderer for my engine and it works. You may have a look and compare it with yours. I wrote mine with a DX11 renderer as a reference, but there must be a little difference.
https://github.com/niello/deusexmachina ... c/UI/CEGUI


Thank you, I'll take a look!


Return to “Modifications / Integrations / Customisations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest